Hartman onderhoud

Kunststof

Bij kunststof is het belangrijk om ervoor te zorgen dat u de stoel minimaal 1 keer per jaar reinigt. De kunststof stoelen en loungesets zijn van zichzelf uit al bestand tegen verschillende weersomstandigheden. Zo kunt u de stoelen heel het jaar buiten laten staan in weer en wind. Met het reinigen van kunststof kunt u gemakkelijk een vochtig doekje en de Hartman Resin Cleaner als reinigingsmiddel gebruiken. Daarna kunt u het kunststof afdoen met water. Om uw kunststof meubel niet te beschadigen, kunt u het beste geen harde borstel, hoge drukreiniger of schuurmiddel gebruiken. Ook moet u de stoelen nooit afdekken i.v.m. het ontstaan van vlekken of roest door condens en moet u voorzichtig zijn met het gebruik van vuur, olie en vetten.


Teak

Met het onderhouden van teak is het belangrijkste om uw meubel na het reinigen goed schoon te maken met water en te laten drogen. Om de teak meubelen goed te reinigen, kunt u het beste de Hartman Teak Cleaner gebruiken. Teak gaat naar verloop van tijd vergrijzen, sommige mensen vinden dit mooi, andere niet. Om dat tegen te gaan, kunt u uw meubelen het beste met de Teak Protector Natural of Bruin behandelen. Deze protector kunt u alleen gebruiken als het meubel droog is, zodat u geen vlekken creëert. Ook bij teak tuinmeubelen is het belangrijk dat u de meubelen niet afdekt om vlekken of roesten te voorkomen. Verder kunt u teak beschadigen als u een harde borstel, hogedrukreiniger of schuurmiddel gebruikt en moet u voorzichtig zijn met het gebruik van vuur, vetten en olie.


All-Weather

De All-Weather tuinmeubelen van Hartman kunnen goed tegen alle soorten weersomstandigheden. Zo kunt u de tuinmeubelen heel het jaar door buiten laten staan en hoeft u uw meubel maar weinig te onderhouden. Het advies is om uw tuinmeubel minimaal 1 keer per jaar te reinigen. Dit kunt u het beste doen met een zachte borstel en de Hartman Fabric Cleaner om het vervolgens af te spoelen met veel water en te laten drogen. Hierna kunt u de stof water- en vuilafstotend maken met de Fabric Protector van Hartman. Daarnaast moet u uitkijken met vuur, olie en vetten en is het beter om uw All-Weather tuinmeubelen niet af te dekken. Gebruik geen harde borstel, hogedrukreiniger of schuurmiddel om beschadigingen van uw tuinmeubel te voorkomen.


Aluminium

Tuinmeubelen van aluminium kunt u erg lang mooi houden met behulp van het juiste onderhoud. Uw aluminium meubelen kunt u het beste twee keer per jaar reinigen. Hiervoor kunt u de Hartman Universal Cleaner goed gebruiken. Meng de Universal Cleaner samen met water en gebruik een zachte doek bij het reinigen. Door het gebruik van veel water voorkomt u het ontstaan van krassen. Verder kunt u beschadigingen tegengaan door geen harde borstel, hogedrukreiniger of schuurmiddel te gebruiken. Ook het afdekken van de aluminium tuinmeubelen moet u niet afdekken om roest en vlekken te voorkomen. De aluminium tuinmeubelen kunnen in weer en wind buiten blijven staan.


Wicker

Het materiaal wicker blijft het langste mooi als u deze twee keer per jaar schoonmaakt. Het reinigen, kunt u het beste doen door een lauwe vochtige doek te gebruiken samen met de Hartman Universal Cleaner. Vervolgens kunt u het wicker materiaal goed afspoelen met veel water. Uw wicker tuinmeubelen zijn nu goed beschermd en kunnen heel het jaar door buiten blijven staan. Daarnaast moet u het gebruik van een harde borstel, hogedrukreiniger of schuurmiddel vermijden, evenals vuur, olie en vetten. Doet u dit niet? Dan kunnen blijvende beschadigingen het gevolg zijn. Verder is het afdekken van uw tuinmeubelen heel slecht voor een tuinmeubel. Er kan dan condens ontstaan, waardoor er vlekken of roest ontstaan.