Alles over Platinum

Alles over Platinum

Het merk Platinum

Functionaliteit, design, bedieningsgemak en robuustheid is wat een Platinum parasol u biedt, zo weet u waar u aan toe bent. Het Nederlandse merk maakt al jarenlang hoogstaande parasols met prachtige designs en veel gebruiksvriendelijkheid. Platinum parasols worden bedacht en ontwikkeld door een team van Nederlandse ontwerpers. Het doel van een parasol is natuurlijk om optimale bescherming te bieden tegen de zon zodat u heerlijk in de schaduw kunt zitten. Zoals we allemaal weten verplaatst de zon door de dag heen. Hierdoor kan het lastig zijn om de parasol op de perfecte positie te krijgen om u zoveel mogelijk schaduw te kunnen bieden. Dit is iets waar u zich zich bij een Platinum parasol geen zorgen om hoeft te maken door de speciale kantelmechanisme die in de parasol zit.

Platinum parasolsDubbele kantelmechanisme

De parasols van Platinum worden ontwikkeld door hoogstaande ontwerpers. Bij het ontwerp van de parasols staat het bedieningsgemak en functionaliteit voorop. Door slim en vooruitstrevend naar het ontwerpproces te kijken is het innovatieve dubbele kantelmechanisme ontstaan. Met dit mechanisme is het mogelijk om de parasol gemakkelijk in elke gewenste positie te draaien. Zo kan de parasol gekanteld worden zonder dat de parasol verplaatst hoeft te worden. Daarnaast zijn er parasols die voorzien van een toevoeging T2 (dubbele tilt), deze parasols zijn dan uitgevoerd met het dubbele kantelmechanisme.

Dubbele kantelmechanisme

Stofklassen

Naast het mechanisme moet de parasol natuurlijk ook voorzien zijn van een goede stof die het zonlicht tegen houdt. De parasols van Platinum zijn voorzien van hoogwaardig stof, iedere stof is voorzien van een stofklassen. De stofklassen geeft aan hoe goed de kwaliteit is van de stof. Dit wordt gemeten in de hand van het kleurverschil wat ontstaat na permanente blootstelling aan de zon. Platinum biedt parasols met stoffen die een kleurechtheid klassen hebben tussen de 6 en 7. Dit wil zeggen dat de parasols, verschillend per parasol, na minimaal 80 en maximaal 350 dagen blootstelling aan de zon kleurverschil zal optreden. Alle parasols bieden bescherming tegen de zon maar niet alle parasols beschermen u tegen UV straling. Bekijk het schema hier naast voor meer duidelijkheid:

Stofklassen 1 t/m 4


Stofklasse 1

100% polyester, 220 gram / m2, lichtechtheid 4 – 5, UPF 30+, water- en vuilafstotend.


Stofklasse 2

100% polyester, 220 gram / m2, lichtechtheid 5-6, UPF 35+, water- en vuilafstotend.


Stofklasse 3

100% polyester, 300 gram / m2, lichtechtheid 5-6, UPF 35+, PU gecoat, water- en vuilafstotend.


Stofklasse 4 Premium

100% spuncrylic, 240 grams/m2, tot in de kern gekleurde, lichtechtheid 7, UPF 50+, water- en vuilafstotend. Optimale bescherming tegen UV.

Platinum modellen

Platinum Challenger

De Challenger wordt ook wel het vlaggenschip van de collectie genoemd. Deze parasol van Platinum heeft een stijlvol en luxe design. Hij is  ontworpen met gebruiksgemak in gedachten en dat is aan alles te merken. Door het gebruiksgemak is het geen enkele moeite om de parasol te kantelen, 360 graden draaien en/of naar achteren hellen. Dit allemaal door het kantelmechanisme van Platinum. 

De RVS binnenwerk, gegoten aluminium hendels en robuuste mast van de parasol staan garant staat voor een stevige constructie. Daarnaast heeft de parasol ook doekspanners zodat het doek altijd gespannen is, het doek zelf heeft een stofklasse van 3 of 4. Door al deze handigheidjes kunt u de parasol gemakkelijk en snel tegen de zon draaien om optimaal van het buiten zijn te kunnen genieten! 

Platinum Voyager

De Voyager is een unieke parasol met veel praktische functies en een prachtig ontwerp. Deze zweefparasol van Platinum heeft wat minder ruimte nodig maar voldoet aan al uw eisen. Hij is  ontworpen met gebruiksgemak in gedachten en dat is aan alles te merken. Door het gebruiksgemak is het geen enkele moeite om de parasol te kantelen, draaien en/of naar hellen. Alle functionaliteit en bedieningsgemak biedt waar Platinum parasols bekend om staan.

De Voyager heeft een unieke 2,7×2,7 afmeting waardoor hij perfect is voor een wat kleinere oppervlakte. Daarnaast heeft de parasol ook doekspanners zodat het doek altijd gespannen is, het doek zelf heeft een stofklasse van 2. Met de stevige mast en de mogelijkheid om te kantelen is het een ware alleskunner. Zo kunt u heerlijk buiten zitten met vrienden en familie en genieten op de best mogelijke manier. 

Platinum Riva

De Riva parasol van Platinum is een hoogwaardige parasol die uw tuin een nieuwe look zal geven. De Rive parasol is voorzien van een easy-up opdraaimechanisme, waardoor de parasol eenvoudig te gebruiken is. De Riva serie is bestand tegen alle weersinvloeden, omdat deze parasol geen kniksysteem bevat en voorzien is van een dikkere mast.

De Riva parasol heeft een diameter van 270 cm, waardoor hij voldoende schaduw creeërt in uw tuin of terras. Daarnaast is het doek van de Riva parasols gemaakt van 220 gram polyester en biedt het doek 96% UV bescherming. Het doek is voorzien van doekspanners en een waterafstotende coating. De stevige mast zorgt ervoor dat de parasol stevig op de grond staat en vrijwel alle weersomstandigheden aan kan. Met de Riva parasol geniet u van een heerlijk schaduwplekje in uw tuin.

Reinigen en opbergen


Schoonmaken

Na een lange zomer is het tijd om uw parasol netjes op te bergen en winter klaar te maken. Er zijn een paar dingen waar u op moet letten:

  1. Wanneer de parasol nat is moet u hem in geopende positie laten drogen, de parasol moet 100% zeker volledig droog zijn.

  2. Wanneer nodig kan de parasol met handwarm water, fijn wasmiddel en een zachte spons gereinigden worden.

  3. Maak de parasol vrij van droge stoffen, zoals zand en bladeren met een zachte borstel behandelen.

  4. Wanneer deze vies is kunt u de geleistrepen op de aluminium profielen met een vochtige doek afvegen. Ook andere viezigheid kan met een doek worden afgedaan.

Parasolhoes

Wanneer bovenstaande netjes is gedaan en de parasol winter klaar is kunt u hem op gaan bergen. Dit kunt u het beste doen met een parasolhoes. Deze hoes beschermd de parasol tegen slijtage, vuil, schimmel en ongedierte. Zo is de stelling en het doek ook na een lange winter netjes in de zomer en meteen klaar voor gebruik.

Greep uit het Platinum assortiment